Kedilerde Tüy Bakımı Eğitimi

Tuvalet eğitimini anladık ama tüy bakım eğitimi nerden çıktı demeyin.
Kediler türlerine göre değişsede genelde uzun tüylü ve sık tüyleri dökülen hayvanlardır,evlerinde kedileri olanlar çok iyi bilirler özellikle kedilerin mekanları haline gelmiş koltuklar ya da bazı eşyaların tüyler içinde kaldığını.
Kediler kendi bakımlarını kendileri yapan hayvanlardır ancak onlar kabul etmeselerde tüy bakımları bizim yardımımız olmadan doğada da yaşamadıkları için bir şekilde müdahalemize gerek vardır.Ancak çoğu kedicinin bildiği gibi kediler vücutlarının bazı bölgelerinin ellenmesinden bile hoşlanmazlar. Biz bırakın severek okşamayı, kedimizintamamı tüylerle kaplı tüm vücudunu fırçalamamıza alıştırmak zorundayız.
Bunun bir çok nedeni vardır bu nedenleri sıralarsak hem kedilerin hem de bizim sağlığımız tabiki baş sıradadır.Kediler tüylerini yalayarak temizlerler bu esnada kopmuş olan bir çok tüy kedinin midesinde birikir öyle ki bu zamanla cerrahi bir müdahaleyle temizlenme durumunu bile gerektirebilir.
Taranmayan tüyler zamanla bulundukları yerde düğümlenecek keçeleşecekler ve bu da deri sorunlarını ve tamamen tıraş etme gibi bir müdahale gerektirecektir.
Taramalar sırasında belki erken teşhisle vücudunda oluşan hasarlar hastalıklar keşfedilecek ve erken müdahale şansı bulacağız.
Taramaların bir faydası da tarama esnasında yakınlaştığımız kedimizle aramızdaki bağ güçlenecektir.
Bizim sağlığımıza etkisi ise etrafta tüyler uçuşmayacaktır.
kedi-tuyu-f93993 Kedilerde Tüy Bakımı Eğitimi