Kokatiyel Nedir – Temel Özellikleri

Temel Özellikleri

Kokatiyelin değişik renkleri, yakın zamanda ortaya çıkmıştır. Benekli Kokatiyel, 1940’lı yıllarda Kaliforniya’da 1950’li yılların sonlarında kayıtlara geçmiştir. Bu form, bazı kuşlara ilk olarak ay ışığı adı veren, Mrs. Moon isimli üretici tarafından Florida’da geliştirilmiştir. Lutino bundan saonra en popüler kokatiyel formu olmuştur; tarçın, beyaz suratlı, gümüş, hatta saf beyaz albino kokatiyeller de günümüzde geliştirilmiştir.

Beslenme ve Barınma
Ayçiçeği ile güçlendirilmiş küçük tahıl tohumları, yeşil gıda ve meyve lutinolara gider. Dayanıklı kuşlardır. Bu kuşları ve diğer kokatiyelleri, koloni halinde kuşhanede tutup üretebilirsiniz.

Tepeliğin arkasındaki tüylerde eksikliği çarpan lutinoları almaktan kaçının. Bu genetik bir hatadır, bazı nesillerde bu kellik diğerlerine göre daha belirgindir.

Üremeleri
çiftlere folluk verin. çiftler ayrı olarak barındırıldığında üreme sonuçları daha iyidir; çünkü dişiler sıklıkla aynı kutuya kuluçkaya yatar ve yumurtaların bazıları tahrip olur. Yavruların yuvada tüylerinin koparılması olağandır. Bağımsızca beslenmeye başladığında en kısa zamanda yuvadan alın.

Mutasyonlar
İnci kokatiyel ilk olarak 1967’de Almanya’da kayıt edilmiştir. Bu nakışlı model Lutino dahil olmak üzere diğer renklerle kombine edilir.

Diğer Adları: Nymphicus Hollandicus
Ortalama Boy: 30 cm

Ortalama Ömür: 18 yıl

Cinsiyet: Dişilerin kuyruklarının alt tarafında çizgilenme vardır.

Üreme: Kuluçka 18 gün sürer, tüylenme 28 gün sonra olur.

Genç Kuşlar: Erişkin dişilere benzerler, fakat daha kısa kuyrukları ile farkedilirler.

Ayırt Edici Özellikleri: Tepelik: Kokatiyel istediği zaman tepeliğini kaldırıp indirebilir. Baş: Her ne kadar baştaki sarı renk kuştan kuşa değişse de iki cinsiyeti bu farkla ayırt etmek mümkündür. Tüyler: Vucüttaki renklerin koyuluğu türüne bağlı olarak değişir. En koyu lutino kuşları bazen ‘altın’ veya ‘düğün çiçeği’ olarak tarif edilir. Benekler: Benekler oldukça değişkendir.
koka Kokatiyel Nedir - Temel Özellikleri