Yunus Ciklet

Yunuslar tatlı su akvaryumunda Ciklit türü beslemek isteyenler için tercih edilen balıklardandır ,renkli yapıları ve güzel görünüşlere sahiplerdir.
Yaşadıkları doğal ortamlarında kıyılık sığ bölgelerde barındıkları için akvaryumlara kolay adapte olmuşlar, bitkili akvaryumlar için sıkıntı yaratırlar tüm ciklet türleri gibi kumları eşmeyi severler bitki köklerini bulduklarında da rahat bırakmazlar bu yüzden bitkiler ya çürür ya da tutunamayıp suyun üstüne çıkabilirler.
Yunus balıkları doğal ortamlarında hem etçil hem de otuçuldur kumları kazığ böcekleri yerler bu yüzden yemlerini bu oranda vermek gerekir.
Genelde sakin bir türdür ancak bazı zamanlar kendi türlerine de orta dercede agresif oldukları gözlenmiştir erkekler arasında kavgalar çıkabilir.
Akvaryumda büyüklükleri doğal ortamları kadar olmasa da 20 santime kadar çıkabililirler.
Sert sulara dayanabilirler ortam sıcaklıklarının 25-26 derecede olması uygundur.
Yunusların türlerini belirlemek hiçte kolay değildirnokta Yunus CikletGenelde erkeklerin kafa yapıları dişilere göre daha büyüktür ama bu ayırım devamlı olarak sonuç vermeye bilirnokta Yunus CikletKesin sonuç ise üreme dönemlerini beklemekle olurnokta Yunus CikletÜreme dönemlerinde erkekler kuma yuva yaparlar, dişiler ise erkeklerin çiftleşme çağrılarını akvaryumun bir kenarında grup olarak bekleyerek geçirirlernokta Yunus CikletÜreme zamanına 2 senede ulaşırlar.
Dişiler 20 ila 90 adet yumurtayı 18 ila 21 gün ağızda kuluçka oluşturulması için tutarlar.

dişi2 Yunus Cikletciklet11 Yunus Ciklet

Oku  Sarı Prenses Üretim ve Bakımı