Tatlı su akvaryumu severlerin ciklet akavaryumu oluşturmayı düşündüklerinde kolay bakımları kolay üremeleri ve canlı renkleri yüzünden ilk akıllarına gelen türlerdendir sarı prensesler.
Malawi gölünün bol kayalıklı yerlerini kendilerine yaşam alanı olarak seçmişlerdir,hemen hemen her yemi yerler ,hem etçil hem otçul beslenirler.Diğer türlere karşı barışçıldırlar ancak bazen kendi türlerine karşı agresif olabilirler.
Erkek ve dişi ayrımı için birkaç gösterge varsa da bunlar her zaman geçerli değildir genelde erkeklerin pervic,dorsal ve anal yüzgeçlerinde kalın siyah çizgiler vardır.
Eğer ventral açıklık anüsten daha büyükse dişidir.
Akvaryumda erkek dişi durumu önemlidir genelde 5 dişiye bir erkek oranı iyi bir seçimdir.
Dişiler yavrularını ağızlarında kuluçka yatırırlar.Yumurtalar 20 gün boyunca dişinin ağzında olurlar.13 santime kadar büyüyen bu ciklet türleri için akvaryumun ortalama 100 litre kadar olması idealdir.
Erkek balık dişiye kur hareketleri olan titremeyle dişiyi hazırladığı yuvaya çağırır. Yuva içinde dişi ve erkek birbirlerinin etrafında titreyerek dönerler. Dişi çiftleşme zeminine bir iki tane yumurta bırakır erkek arkasından yumurtaların üzerinde titreyerek ilerler ve yumurtaları döller. Erkek yumurtaları dölledikten sonra dişi hemen arkasını dönerek döllenmiş yumurtaları ağzına alır. Bu şekilde çiftleşme 5 dakika aralarla yaklaşık 2 saat sürer. Bu işlem sonucunda dişi balık kalıbına göre 20-60 arası bir yumurtayı ağzına alarak kuluçkaya yatar. Bu kuluçka süresi 20-25 gün arasındadır. Dişi balık bu süre içerinde yem yemez ve yavruları ağzında büyütür. Gırtlağında bir şişkinlik olur ve ağzını sürekli geviş getiriyormuş gibi yaparak yumurtları sürekli ağzında çevirir. Eğer dişi balığı ayrı bir akvaryuma ayırırsanız yaklaşık 25 gün sonra yavrularını kendisi boş akvaryuma bırakacaktır.