Bıldırcın

YAVRU BILDIRCIN

İkinci dünya savaşının zararları insanlar gibi bir çok hayvanı da etkilemiş,bir çok hayvan nesli tükenmiş kimisi ise tükenmeye yüz tutmuştur.Bıldırcın da bu savaştan etkilenmiş özellikle Japonya da seslerinden dolayı yetiştirilen bıldırcın türü yok olmuştur.
Savaş sonrası Bıldırcınları tekrar çoğaltmak için çalışmalar yürütülmüş neslin devamı için yabani türlerden de faydalanılmıştır.sürüler vücut ağırlığı ,yumurta sayısı,tüy rengi gibi faktörler bakımından selekte edilmiştir.

bıldırcın-yavru Bıldırcın
Vücutlarının küçüklüğü dolayısıyla tavuklar gibi tercih edilmemiş ancak özel zevkler için beslenilmesi avlanılması açısından Avrupa da sevilen bir tür olarak üretimi devam edilmektedir.

Evcil bıldırcınlar tabii kuluçka özelliklerini kaybetmişlerdir,suni olarak çoğaltılmaktadırlar.Kuluçka süreleri 17-18 gündür .
Makineyle üretimde ısı derecesi 37.5 °C olmalıdır.

ilk 14 gününde yumurtalar her 2-4 saatte bir kez ya da günde en az 5 kez çevrilmelidir. Otomatik çevirme yapılacaksa saatte bir kez yapılmalıdır. Son iki gününde yumurtalar çıkış bölmesinde tutulurlar. Kuluçkanın 5-8. gününde yumurtaların ışığa tutularak muayene edilmesiyle dölsüz yumurtalar ile embriyo ölümleri belirlenebilir. Kuluçka öncesi embriyonik ölümler 3 haftalık depolama süresini aşan hallerde belirgin şekilde artmaktadır.

bildircin Bıldırcın bildircin-yumurtasi-faydalari Bıldırcın

Oku  Kanarya Bakımı - Beslenmesi